LÄNSIMOOTTORIN TARINA

Intohimona autot; aluksi metalliset pikkuautot, joista vain aidon näköiset kelpasivat. Vähän myöhemmin kotitilan traktorit ja muut koneet, maatilan kasvatteja kun oltiin, Tuure Somerolta, Ossi Pöytyältä. Pienen pojan piti astua traktorin kytkimelle koko painollaan, vaikka pituus ei ihan meinannut riittää, ajamaan piti silti päästä. Maaseudun pitkillä hiekkateillä sai ajaa autoa jo ennen kuin ikä virallisesti riitti; ensimmäiset muistot vauhdin hurmasta syntyivät turvallisesti isän sylissä. Poikien kasvaessa mukaan tulivat peltoautot ja moottoripyörät; koko lapsuuden ja nuoruuden ajan jatkunut kiinnostus ajoneuvoihin loi pohjan tulevalle opiskelu- ja työuralle, mutta ihan vielä ei ollut sen aika, ensin piti tavata ja tutustua.

Tämä tapahtui vuonna 2000 molempien suorittaessa asepalvelusta Turussa, Heikkilän kasarmilla autokomppaniassa. Vietettyään vuoden samassa tuvassa poikien tiet johtivat Turun Ammattikorkeakouluun, autoinsinöörin paperit olivat molemmilla taskussa neljän vuoden opiskelujen jälkeen. Vaikka kummatkin olivat tahoillaan palkkatöissä muualla, ystävykset harrastivat käytettyjen autojen tuontia Saksasta; ensin sukulaisille ja kavereille, ja sanan kiiriessä myös muille kiinnostuneille. Viikonloput käytettiin tehokkaasti hyväksi: lentokoneella Saksaan, mielenkiintoisten kohteiden etsimistä lehti-ilmoituksista, huolimatta siitä, että kummankaan nuoren miehen saksan kielen taito ei ollut vielä parhaimmillaan. Päivät ostettiin, yöt ajettiin, autot piti saada toimitettua saksalaisen kuljetusfirman pihalle, josta ne laivattiin edelleen Hankoon. Hyvästä vastaanotosta ja asiakkaiden tuontiautoja kohtaan osoittamasta kiinnostuksesta johtuen yrityksen perustaminen tuli ajankohtaiseksi, ja Länsimoottori Oy syntyi virallisesti vuonna 2006.

Alkuun kauppaa tehtiin mihin vuorokaudenaikaan tahansa ja varsinaisten toimitilojen puuttuessa myös missä tahansa; huoltoasemalla, tien varressa tai kotona keittiön pöydän ääressä yöasuisen vaimon hyssytellessä vastasyntynyttä vauvaa yläkerrassa. Niinpä ei tarvinnut kauaa miettiä, kun vanha Tieliikelaitoksen varikko tuli myyntiin Pöytyän Riihikoskella vuonna 2007: isoista ja valoisista tiloista sai pienellä remontilla oivalliset puitteet autokaupalle. Samoihin aikoihin molemmat osakkaat irtisanoutuivat palkkatöistään ja hyppäsivät täysipäiväisiksi yrittäjiksi Länsimoottoriin; lapsuuden unelma oli toteutunut kovan työn ja rohkeiden askeleiden ansiosta.

Nykyään Länsimoottori Oy työllistää vuodenajasta riippuen täysipäiväisesti 5-6 henkilöä. Ossin ja Tuuren jälkeen pitkäaikaisin työntekijä on myyntipäällikkönä toimiva Ossin pikkuveli Eero, tosin veljesten yhdennäköisyydestä johtuen kaikki asiakkaat eivät aina huomaa, että he asioivatkin tällä kertaa eri veljen kanssa. Tiimissä ovat mukana myös Marko, Valtteri ja Tuomas, oman kylän poikia kaikki; heistä jokainen on aloittanut uransa Länsimoottorissa peruskouluikäisenä ensin työharjoittelun merkeissä, ja myöhemmin löytänyt oman paikkansa osana yrityksen toiminnan kehitystä.

Vuosien varrella Länsimoottori Oy on kasvanut ja kehittynyt, kokeillut ja karsinut, mutta intohimo autoihin on säilynyt. Yrityksen perusajatus on alusta asti ollut asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin vastaaminen laadukkaita autoja ostamalla ja myymällä, ja vaikka maailma ja autokauppa muuttuu, tämä ajatus säilyy.

Scroll to Top